![]() |
Arpaçık Soğanlı Yahni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpaçık Soğanlı YahniArpaçık Soğanlı Yahni Tarifi - Arpaçık Soğanlı Yahni Nasıl Yapılır - Arpaçık Soğanlı Yahni Malzemeleri 750 gr arpacık soğanı (kabukları ayıklanmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı şeker 1/2 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 karanfil çubuk tarçın Domates sosu : 350 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış) 1/2 su bardağı domates suyu 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr mantar (temizlenip, dilimlenmiş) 150 gr domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 dal kekik 1 defne yaprağı Domates sosunu yapmak için, orta boy bir tencerede tereyağı ağır ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada yahniyi hazırlamak için, büyük bir tavada ağır ateşte, tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi kısıp, hazırladığınız domates sosunu tencereye katarak 35-45 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|