![]() |
Romen Usulü Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Romen Usulü Güveçromen güveci - romen usulü sebze güveci - güveç tarifiMalzemeler: 1 büyük patlıcan (dilimlenip tuzlu suda bekletilmiş) 3 havuç (kazınıp dilimlenmiş) 4 patates (kabukları soyulup dilimlenmiş) 4 soğan (dilim dilim doğranmış) 3 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz 6 domates (kabukları soyulmuş) 1 yeşil dolmalık biber (tohumları alınıp dilimlenmiş) 1 küçük karnıbahar (yıkanıp çiçeklere ayrılmış) 200 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp 2,5 cm boyunda doğranmış) 250 gr taze bakla 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 125 gr domates salçası 400 gr (2 su bardağı) et suyu Tarifi: Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Sebzeleri kat kat bir güvece döşeyiniz ![]() ![]() Küçük bir tencerede domates salçası ve et suyunu orta ateşte ısıtıp sebzelerin üstüne dökünüz ![]() Güvecin üstünü kapatıp fırına sürerek 1,5-2 saat, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|