Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, romen, usulü

Romen Usulü Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Romen Usulü Güveç



romen güveci - romen usulü sebze güveci - güveç tarifiMalzemeler:


1 büyük patlıcan (dilimlenip tuzlu suda bekletilmiş)

3 havuç (kazınıp dilimlenmiş)

4 patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)

4 soğan (dilim dilim doğranmış)

3 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz

6 domates (kabukları soyulmuş)

1 yeşil dolmalık biber (tohumları alınıp dilimlenmiş)

1 küçük karnıbahar (yıkanıp çiçeklere ayrılmış)

200 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp 2,5 cm boyunda doğranmış)

250 gr taze bakla

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

2 diş sarmısak (dövülmüş)

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

125 gr domates salçası

400 gr (2 su bardağı) et suyu


Tarifi:


Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız


Sebzeleri kat kat bir güvece döşeyiniz Her kata tuz, karabiber, kekik, sarımsak ve maydanoz serpiniz


Küçük bir tencerede domates salçası ve et suyunu orta ateşte ısıtıp sebzelerin üstüne dökünüz


Güvecin üstünü kapatıp fırına sürerek 1,5-2 saat, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz Fırından alıp güveçte servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.