![]() |
Terbiyeli Enginar Bastısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Enginar Bastısıenginar yemekleri - enginar bastı - terbiyeli enginar nasıl pişirilir - etli enginar - konserve enginar Malzemeler: kavanoz Tukaş Enginar 250 gr kemiksiz kuzu eti 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı Tukaş Tereyağı 1 yumurta 1 kuru soğan 1 limon Tuz, karabiber Hazırlanışı: Etleri kuşbaşı doğrayın ![]() Doğradığınız etleri tereyağında 5 dakika kavurun ![]() Küp küp doğradığınız kuru soğanı tencereye ekleyip 5 dakika daha pişirin ![]() 4 su bardağı su, tuz ve karabiber ekledikten sonra kaynatın ![]() İyice kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika, et yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Tukaş Enginar’ın suyunu süzüp, yıkayın ve daha sonra her enginar çanağını dört parçaya kesin ![]() Enginarları ve bir limonun suyunu tencereye ekleyip, 20 dakika daha kısık ateşte pişirin ![]() Pişen enginarları ve eti, delikli kepçe ile servis tabağına alın ![]() ![]() Ayrı bir kapta unla yumurtayı çırpma teliyle ezin ![]() ![]() 4-5 dakika daha karıştırarak, kaynatın ![]() ![]() Pişirdiğiniz terbiyeli sosu, servis tabağına aldığınız enginarların ve etlerin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|