![]() |
Şeyhmilmuşi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ŞeyhmilmuşiŞeyhmilmuşi Tarifi - Şeyhmilmuşi Yapılışı - Şeyhmilmuşi Nasıl Yapılır - Şeyhmilmuşi Malzemeleri - Osmanlı Şeyhmilmuşi Kullanılacak Malzemeler 2 su bardağı et suyu Maydanoz sapları 1 bağ nane 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı karabiber Tuz 300 gr kıyma 2 orta boy soğan 10 çorba kaşığı tereyağ 1 kg kemer patlıcanı 250 gr yoğurt 10 diş sarımsak dövülmüş 1 orta boy domates 1 çorba kaşığı domates salçası Hazırlanma Şekli Kemer patlıcanların sapları kalacak şekilde fazlalıkları keserek temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada tereyağ eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişireceğiniz tencerenin dibine maydanoz saplarını döşeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|