![]() |
Enginar Haşlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar Haşlamaenginar nasıl pişirilir - enginar pişirmenin püf noktaları - enginar salatası nasıl yapılırMalzemeler: 6 orta boy enginar 1 limon (4 parçaya bölünmüş) 4 litre (20 su bardağı) su 3 çorba kaşığı tuz Enginarın pişirilmesi: Enginarların sap kısımlarını keskin bir bıçakla kesip bereli, çürük yada sert dış yapraklarını kopararak çıkarınız ![]() ![]() Akar su altında enginarları İyice yıkayıp bıçak ve makasla kesilmiş kısımlara limon sürerek kararmalarını önleyiniz ![]() Enginarların bıçakla kesilmiş kısımlarını biraz gevşeterek, önce tüylü orta kısmı çevreleyen dikenli yaprakları çıkarınız ![]() ![]() ![]() 4 litre (20 su bardağı) suyu geniş bir tencerede kaynatıp tuzu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp enginarları delikli kepçeyle temizlenmiş kısmı alta gelecek biçimde bir süzgece yerleştirerek fazla suyunu süzdürdükten sonra, dilediğiniz biçimde servis ediniz ![]() Not: Haşlanmış enginar, sıcak olarak eritilmiş tereyağıyla, değişik kremalı soslarla yada soğutularak mayonezle servis edilebilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|