![]() |
Kremalı Etli Bezelye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Etli BezelyeKremalı Etli Bezelye Tarifi - Kremalı Etli Bezelye Yapılışı - Kremalı Etli Bezelye Nasıl Yapılır - Kremalı Etli Bezelye Malzemeleri Malzemeler 1/2 kg dana eti (ince uzun şeritler halinde kesilmiş) 1 kg bezelye (taze veya donmuş) 1 adet kuru soğan (kıyılmış) 2 çorba kaşığı tereyağı (30 gr) 1 yemek kaşığı un 2+1/2 su bardağı et suyu bulyon da olabilir (625 ml) 1/2 demet dereotu 3-4 yaprak nane 4 adet taze soğan (yeşil yapraklarıyla birlikte, doğranmış) 1 su bardağı krema (200 ml) Tuz, karabiber Yapılışı Tereyağını tencerede eritin, ince uzun şeritler halinde kesilmiş dana etini, soğanla birlikte yağda kavurun ![]() ![]() Bezelyeleri ete karıştırın ve 20 dk daha, kısık ateşte pişirin ![]() Taze soğan, dereotu ve naneyi ilave edip, 10 dk daha pişirin ![]() Yemeğinizi ateşten almadan 1-2 dk önce, kremayı ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirerek, tercihan pilavla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|