Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, etli, kremalı

Kremalı Etli Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Etli Bezelye



Kremalı Etli Bezelye Tarifi - Kremalı Etli Bezelye Yapılışı - Kremalı Etli Bezelye Nasıl Yapılır - Kremalı Etli Bezelye Malzemeleri

Malzemeler

1/2 kg dana eti (ince uzun şeritler halinde kesilmiş)

1 kg bezelye (taze veya donmuş)

1 adet kuru soğan (kıyılmış)

2 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)

1 yemek kaşığı un

2+1/2 su bardağı et suyu bulyon da olabilir (625 ml)

1/2 demet dereotu

3-4 yaprak nane

4 adet taze soğan (yeşil yapraklarıyla birlikte, doğranmış)

1 su bardağı krema (200 ml)

Tuz, karabiber


Yapılışı

Tereyağını tencerede eritin, ince uzun şeritler halinde kesilmiş dana etini, soğanla birlikte yağda kavurun Üzerlerine unu serpip, et suyunu ilave edin ve 15 dk kadar pişirin

Bezelyeleri ete karıştırın ve 20 dk daha, kısık ateşte pişirin

Taze soğan, dereotu ve naneyi ilave edip, 10 dk daha pişirin

Yemeğinizi ateşten almadan 1-2 dk önce, kremayı ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirerek, tercihan pilavla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.