![]() |
Başamel Salçalı Fasulya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başamel Salçalı FasulyaBaşamel Salçalı Fasulya Tarifi - Başamel Salçalı Fasulya Nasıl Yapılır - Başamel Salçalı Fasulya Malzemeleri BEŞAMEL SALÇALI FASULYE FORMADA Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin) : 1/2 kilo ayşekadın fasulye, 70 gram sadeyağ, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşer peyniri, bir çorba kaşığı un, 1 bardak süt, 3 yumurta, 1 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı : 20 gram sadeyağı bir tencereye koyarak ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda fasulyeleri tuzlu kaynar suda haşlayın ![]() ![]() ![]() Beri yanda yumurtaların sarılarını iyice çırparak karışıma katın ![]() ![]() Bir turta kalıbını kalan sadeyağla yağlayın ve fırınlanmış ekmek tozunu kalıbın her tarafına serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu süre sonunda kalıbı fırından çıkartın ve ters çevirerek içindekini servis tabağı, na aktarın, üzerine hazırlayacağınız herhangi bir et salçası dökerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|