![]() |
Beşamel Salçalı Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Salçalı EnginarBeşamel Salçalı Enginar Tarifi - Beşamel Salçalı Enginar Nasıl Yapılır - Beşamel Salçalı Enginar Malzemeleri Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 8 irice ve çok körpe enginar, 75 gram sadeyağ, 25 gram un, 250 gram (1 bardak) süt, 50 gram rendelenmiş kaşkaval peyniri, 1 limon, 125 gram çiğ krema, yeteri kadar karabiber ve tuz ![]() Yapımı : Enginarların saplarını atın ![]() ![]() Enginarların temizlenmesi bitince bunları içinde tuzlu su bulunan bir güvece koyun ve orta ısıdaki bir ateşte pişirin ![]() Enginarlar haşlanınca bunları sudan çıkarıp 25 gram yağla birlikte sote edin ![]() Artan yağ, un ve ılık sütten yararlanarak beşamel salçasını hazırlayın ![]() ![]() Artan rendelenmiş peyniri de serptikten sonra güveci olduğu gibi sofraya çıkararak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|