Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, enginar, salçalı

Beşamel Salçalı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Salçalı Enginar



Beşamel Salçalı Enginar Tarifi - Beşamel Salçalı Enginar Nasıl Yapılır - Beşamel Salçalı Enginar Malzemeleri



Kullanılacak malzeme (4 kişilik):

8 irice ve çok körpe enginar,

75 gram sadeyağ,

25 gram un,

250 gram (1 bardak) süt,

50 gram rendelenmiş kaşkaval peyniri,

1 limon,

125 gram çiğ krema,

yeteri kadar karabiber ve tuz


Yapımı : Enginarların saplarını atın Dikenli bölümlerini kesin, dış yapraklarını atın, tüylü kısımlarını da kazıdıktan sonra akarsuda yıkayın ve limonlu suya atın

Enginarların temizlenmesi bitince bunları içinde tuzlu su bulunan bir güvece koyun ve orta ısıdaki bir ateşte pişirin

Enginarlar haşlanınca bunları sudan çıkarıp 25 gram yağla birlikte sote edin Sonra enginarları bir güvece yerleştirin

Artan yağ, un ve ılık sütten yararlanarak beşamel salçasını hazırlayın Beşamel salçası hazır olunca kabı ateşten indirerek çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısını katarak iyice karıştırın ve enginarların üzerine dökün

Artan rendelenmiş peyniri de serptikten sonra güveci olduğu gibi sofraya çıkararak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.