![]() |
Domatesli Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli EnginarDomatesli Enginar Tarifi - Domatesli Enginar Yapılışı - Domatesli Enginar Nasıl Yapılır - Domatesli Enginar Malzemeleri 4 enginar 1 litre (5 su bardağı) su 2 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 kahve kaşığı karabiber 350 gr domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1+1/2 su bardağı tavuk suyu Baharat torbası: 3 sap maydanoz 1 defne yaprağı 1 fiske kekik Enginarların saplarını kesip, alt yapraklarını attıktan sonra, üstünden 7 cm boyunda kalacak biçimde kesiniz ![]() Enginarları dörde bölüp, kaşıkla içlerini kazıyınız ![]() ![]() ![]() Enginarları tencereden çıkarıp kağıt peçete üstünde süzülmeye bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu enginarların üstüne döküp, baharat torbasını kattıktan sonra tencerenin üstünü kapayarak, hafif ateşte 45 dakika pişiriniz ![]() Suyu fazlaysa ateşin altını açıp suyun birazını buharlaştırdıktan sonra, tencereden baharat torbasını çıkarıp yemeğinizi hemen servis ediniz ![]() Not: Klasik Fransız yemeklerinden olan domatesli enginar, tek başına giriş yemeği olarak yada ızgara tavuğun yanında başka sebzelerle birlikte servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|