Köz Patlıcanlı Karnıyarık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köz Patlıcanlı KarnıyarıkKöz Patlıcanlı Karnıyarık - Köz Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi - Köz Patlıcanlı Karnıyarık Yapılışı - Sebze Yemek Tarifi Malzemeler : 6 Patlıcan 300 Gr Kıyma1 Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Çorba K Domates Salçası1 Tatlı K Biber Salçası3 Biber 5 Domates 1 Tutam Maydanoz Sıvıyağ Tuz Değirmen Karabiber Pilavı İçin: 2 Su B Pirinç3 Çorba K Arpa Şehriye1 Çorba K TereyağıSıvıyağ Tavuk Suyu Tuz Hazırlanışı Patlıcanları közleme aparatında, yarı kıvamda közleyin Ocak üzerinde ya da fırında da közleyebilirsiniz Ocağın en büyük gözünde yüksek ısıda közleyin Kabuklarını soyun Fırın kabına dizin ve hepsini boydan tamamen açılmayacak şekilde yarın Soğanı, sarımsağı doğrayın Tencereye sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın Kavurduktan sonra kıymayı ilave edin![]() Biberi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin Son olarak doğranmış domatesi ekleyip karıştırın Sıcak suyunu da ekleyip sos kıvamına getirin Ardından süzgeçle süzün ve suyunu sos yapmak üzere ayırın Süzülen iç harcı tekrar havasına alın Doğranmış maydanozu da koyup karıştırın![]() İç harcı da patlıcanların içine paylaştırın Üzerlerine doğranmış domates ve biberlerden yerleştirin Süzgeçle ayırdığınız iç harcın suyunu kepçeyle patlıcanların üzerinde gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin![]() Pilavını hazırlarken; tereyağını tencerede eritin Arpa şehriyeyi, pirinci kavurun Tavuk suyunu ve yeteri kadar sıcak suyu ekleyin Tuzunu da atın Kapağını kapatıp pişmeye bırakın Pilav pişince baton kek kalıbına alın Servis tabağına ters çevirin Karnıyarıkları da yanına yerleştirip servis edin
|
|
|
|