Fırında Kabak Müjver |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kabak Müjversebze yemekleri - kabak müjver nasıl yapılır Malzemeler; *Yarım kilo kadar kabak *2 yumurta *1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ( veya doğranmış ) *Yarım demet kadar dereotu ( Evde kalmamıştı ben kullanmadım Ancak siz muhakkak ekleyin ) *Yarım demetten daha az maydanoz *5-6 dal yeşil soğan *Yeterince un ( Mümkün olduğu kadar unu az kullanmaya çalışın Bunun içinde kabağı rendeledikten sonra suyunun iyice sıkılması çok önemli ) *Yarım çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı; 1Kabağı rendeleyin ve mümkün olduğu kadar suyunun süzülmesini sağlayın ( Unu çok çekmemesi için önemli ) 2Dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı mümkün olduğu kadar ufak uafak doğrayın ve karıştırın 3Tüm malzemeyi birbirine güzelce karıştırın Koyu bir kek kıvamına gelinceye kadar un ekleyin 4Yağlı kağıt serili veya yağlanmış bir borcama yayın 5 Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin Dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun |
|