![]() |
Tarator Soslu Barbunya Pilaki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarator Soslu Barbunya PilakiBarbunya Plakisi - Soslu Barbunya - Barbunya Nasıl Pişirilir - Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya - Tarator Sosu Nasıl Yapılır MALZEMELER: Bir buçuk paket Feast Barbunya 9 yemek kaşığı Feast Küp Soğan 5-6 diş sarımsak 2 orta boy domates 1 su bardağı sızma zeytinyağı 3-4 yeşil sivribiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Feast Barbunya’yı hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarator sos için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi 4 dilim bayat ekmek 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım kahve fincanı sirke Yarım kahve fincanı limon suyu 5-6 diş sarımsak 1 çay bardağı süt YAPILIŞ TARİFİ: Havanda cevizleri dövün ![]() ![]() İyice dövülmüş sarımsakları, tuz, sirke ve limon suyunu ekleyip birbirine yedirin ve yavaşca sütü de yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın ![]() Soğumuş Feast Barbunya’yı servis tabağına alın, üzerine biberleri dizin ve üzerine tarator sosu dökerek servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|