06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Güveç
Enginarlı Güveç Tarifi - Enginarlı Güveç Yapılışı - Enginarlı Güveç Nasıl Yapılır - Enginarlı Güveç Malzemeleri
Koyunun sırt, ya da göğüs tarafından 1,5 kiloluk bir parçayı yumurta büyüklüğünde doğrayınız, haşlayınız, köpüğünü alıp süzünüz 8-10 enginar göbeğini dörde doğrayıp, tuzlu suya attıktan sonra Sadeyağında hafifçe kızartıp bırakınız, kendi kendine süzülsün Bir büyük soğanı yuvarlak şekilde doğrayınız, tereyağında öldürünüz, bunları düzenle güvece istif ediniz Tuz, birkaç türlü baharat ekiniz, etin süzülen suyundan yarısına kadar doldurunuz, fırında pişiriniz, suyunu çekince indiriniz
|
|
|