Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bastısı, kabak

Kabak Bastısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Bastısı



Kabak Bastısı - Sebze Yemekleri - Kabak Bastısı

6 Kabak

1 Demet nane

150 Gr Kuşbaşı koyun veya kuzu eti

2 Bardak su

2 Domates

5 Çorba kaşığı sadeyağ

1 Soğan

tuz, biber

1 Demet dereotu


Rendelediğiniz soğanla yağın üç kaşığını, tuzu ve etleri bir tencereye koyarak soğanlar ölünceye kadar arada bir karıştırarak pişirin Sonra, doğradığınız domatesleri de ekleleyerek 10 dakika daha|pişirin ve tencereyi ateşten indirin

Öte yanda kazıdığınız kabakları parmak uzunluğunda doğrayıp ortalarındaki çekirdek kısımlarını çıkarın ve bir tencereye koyun Üzerlerine kalan yağı ve suyun bir bardaktan çeyrek eksiğini koyun Hızlı ateşte 10 dakika pişirin

Öte yanda etlerin yarısını bir tencerenin ortasına düzgün olarak yerleştirin Etrafına kabakları koyun Kabakların üzerine de bir sıra et Bir sıra kabak dizin En üstte kabak kalsın Sonra biraz tuzla kalan suyu ve kabakların suyunu katın ve tencerenin ağzına bir yağlı kâğıt kapayarak orta ateşte 50 dakika pişirin Sonra tencerenin ağzına bir kapak kapatarak yemeği altüst edin Üzerine doğranmış nane ve tereotu serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.