![]() |
Sütlü Patlıcan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Patlıcankaşarlı patlıcan - sütlü ve biberli patlıcan nasıl yapılır - fırında patlıcan tarifi Malzemeler: 1 kg ![]() 1 kahve fincanı sıvıyağ 2 adet soğan 1 baş sarımsak 1 adet kırmızı biber 1 adet sivri biber 1 kase tane mısır 1 kase rende kaşar yarım demet maydanoz 3 adet yumurta 1 su bardağı süt tuz karabiber kekik kırmızı biber Yapılışı: Patlıcanları çubuklu soyup, tuzlu limonlu suda bir saat bekletin ![]() ![]() Tane mısır, küçük doğranmış kırmızı ve sivri biberleri koyup 1-2 kez çevirin ve ateşten alın ![]() ![]() ![]() Hazırlanan soğanlı harcı üzerine yayın ve tekrar patlıcanla kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() Folyoyu çıkarıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|