Naneli Bezelye Püresi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Naneli Bezelye PüresiNaneli Bezelye Püresi Tarifi - Naneli Bezelye Püresi Yapılışı - Naneli Bezelye Püresi Nasıl Yapılır - Naneli Bezelye Püresi Malzemeleri MALZEMELER 300 gr iç bezelye 2 yumurta Yarım su bardağı süt kreması 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 tutam tarçın 3-4 dal nane 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu YAPILIŞ TARİFİ İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin 2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın![]() Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın ![]() Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın ![]() Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın![]() Püreyi servis tabağına çıkarın Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin Bezelye ve taze nane ile süsleyin
|
|
|
|