![]() |
Naneli Bezelye Püresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Bezelye PüresiNaneli Bezelye Püresi Tarifi - Naneli Bezelye Püresi Yapılışı - Naneli Bezelye Püresi Nasıl Yapılır - Naneli Bezelye Püresi Malzemeleri MALZEMELER 300 gr iç bezelye 2 yumurta Yarım su bardağı süt kreması 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 tutam tarçın 3-4 dal nane 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu YAPILIŞ TARİFİ İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın ![]() Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın ![]() Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin ![]() ![]() Püreyi servis tabağına çıkarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|