![]() |
Sebze Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze GüveçSebze Güveç Tarifi - Sebze Güveç Nasıl Yapılır - Sebze Güveç Malzemeleri Sebze Güveç Malzemeler: * 7-8 domates, kabuğu soyulup küp küp doğranmış * 2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış * 3-4 adet sivri biber, ikiye bölünmüş * 3 det patlıcan, küp küp doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış * 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı * Tane karabiber ve tuz * 1 kilo kuzu kuşbaşı et * 10-12 adet arpacık soğan * 10 diş sarımsak Hazırlanması: * Toprak güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edin ![]() * Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirin ![]() * Sırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek güvece dizin ![]() ![]() * Tuzu ve karabiberi serpin ![]() ![]() * Güvecin ağzını yağlı kâğıtla sıkıca kapatın ![]() ![]() * Sebzeler pişince servis yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|