Kabaklı Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı KebapMalzemeler: - 4 adet kabak - 4 yemek kaşığı tereyağı - yarım su bardağı un - 1,5 su bardağı süt - 1 kahve fincanı gravyer peyniri rendesi - yarım kilo kuşbaşı et Hazırlanışı: Bir tencereye etleri alıp, suyunu çekinceye kadar kavurun İnce doğranmış soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyin Üzerini örtecek kadar kaynar suyu ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin Kabakları kazıyıp rendeleyin ve bir tencereye alıp, suyunu çekinceye kadar pişirin Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp, unu ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun Sütü, kabakları ve tuzu üzerine ekleyip, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Ocağın altını kapatıp, peynir rendesini ekleyin ve servis tabağına beğendiyi boşaltın Üzerine etleri yayıp sıcak olarak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|