Ekşili Pazı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili PazıMalzemeler 1 çay kaşığı tuz 2 adet limonun suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 bardak bulgur 1 tatlı kaşığı pul biber 1 demet pazı 2 yemek kaşığı pirinç 250 gr kıyma1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı margarin 2 adet domates 3 adet kuru soğan Hazırlanışı Yıkanmış pazıları, kaynayan suya batırıp çıkarın Saplarını kesin, yaprakların suyunu sıkın Bulgur ve pirinci 1 bardak suyla ıslatıp bekletin Üzerine kıyma, küçük doğranmış domates, tuzla ovulmuş soğan, karabiber, pul biber, salça ve margarin ekleyin Karıştırarak dolma içini hazırlayın Pazı yapraklarını, parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde serin Her yaprağa dolma içinden koyup, iki ucunu içe katlayarak sarın Pazı saplarını tencerenin içine yerleştirin Dolmaları üstüne dizin 2 limonun suyunu 1 çay bardağı su ile karıştırıp dolmaların üstüne dökün 25 dakika pişirip servis yapın![]() alıntı |
|
|
|