![]() |
Fasulyeli Velute |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fasulyeli VeluteFasulyeli Velute Tarifi - Fasulyeli Velute Yapılışı - Fasulyeli Velute Nasıl Yapılır - Fasulyeli Velute Malzemeleri 150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/2 su bardağı) un 5 su bardağı tavuk suyu 2+1/2 su bardağı konsome 330 gr dermason fasulye ( bir gece suda bırakılmış, süzülmüş haşlanmış ve püre haline getirilmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 250 gr (1 su bardağı) krema 6 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) Büyük bir tencereye 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, çorbayı kepçeyle, ısıtılmış bir çorba kasesine yada tek kişilik çorba kaselerine aktararak, servis ediniz ![]() Not: Dermason fasulyeyle hazırlanan fasulyeli velute, zengin ve lezzetli bir Fransız çorbasıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|