Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
isırgan, mıhlaması, otu

İsırgan Otu Mıhlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırgan Otu Mıhlaması



MALZEMELER


1 demet ısırganotu (elinize eldiven giyerek yapraklarını dallarından ayırın ve sapları atın)

1 su bardağı süt

2 baş orta boy kuru soğan (çok ince, yemeklik doğranmış)

4 yemek kaşığı margarin

6 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber




HAZIRLANIŞI


Isırgan otunu haşlayalım, bu esnada ısırganın acı suyu atılır (haşlanırken içine 1 su bardağı süt dökerseniz, lezzeti artar)


Bir tencereye yağı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım, haşlanmış ısırgan otunu da süzüp, üzerine ilave edelim


Pişmenin sonuna doğru yumurtaları ısırganotunun içine kıralım Yumurta beyazları iyice pişince ocağı kapatalım Tuz ve karabiberi ekleyip, servise sunalım





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.