![]() |
İsırgan Otu Mıhlaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsırgan Otu MıhlamasıMALZEMELER 1 demet ısırganotu (elinize eldiven giyerek yapraklarını dallarından ayırın ve sapları atın) 1 su bardağı süt 2 baş orta boy kuru soğan (çok ince, yemeklik doğranmış) 4 yemek kaşığı margarin 6 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Isırgan otunu haşlayalım, bu esnada ısırganın acı suyu atılır (haşlanırken içine 1 su bardağı süt dökerseniz, lezzeti artar) ![]() Bir tencereye yağı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım, haşlanmış ısırgan otunu da süzüp, üzerine ilave edelim ![]() Pişmenin sonuna doğru yumurtaları ısırganotunun içine kıralım ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|