![]() |
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Deniz BörülcesiZeytinyağlı Deniz Börülcesi Tarifi - Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Yapılışı - Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Malzemeleri Malzemeler : Deniz börülcesi 1 Kg Komili Sızma zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Sarımsak 5 Diş Limonsuyu 1/2 Dereotu 1/2 Demet Tuz Harcı : Domates 1 Adet Kuru soğan 1 Adet Kırmızı soğan 1 Adet Komili Sızma zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Tuz-karabiber Sarmak İçin : Taze soğan sapı YAPILIŞI: 1- Deniz börülcelerini ayıklayıp, ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Taze soğanların yeşil saplarını kesip,(mümkün olduğunca uzunları) kaynamış su da 5 dak haşlayın ki deniz börülcelerinin etrafına sarmanız kolay olsun ![]() 3- Harcı için: soğanları piyazlık doğrayın ![]() 4- Küçük bir tavada Komili Sızma zeytinyağını kızdırıp, içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edin ![]() ![]() 5- Harcı ateşten almadan önce tuz-karabiberi ilave edin ![]() 6- Deniz börülcelerini bir araya toplayıp, haşlanmış taze soğan sapı ile bağlayın ![]() 7- Deniz börülcelerini servis tabağına alıp, tabağın ortasına sote soğanları koyun ![]() 8- Soğanların üzerine taze domates dilimleri ile süsleyip, servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|