Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatay, lübiye, usulü

Hatay Usulü Lübiye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Lübiye



Lübiye Tarifi - Lübiye Yapılışı - Lübiye Nasıl Yapılır - Lübiye Malzemeleri

MALZEMELER

750 gr taze lübye

1 çay bardağı zeytinyağı

750 gr domates

1 adet kırmızı biber

Tuz

2 orta boy soğan


YAPILIŞI

İnce doğranmış soğan zeytinyağında öldürülür Üzerine ayıklanmış kesilip yıkanmış lübyeler eklenir, hafif sararıncaya kadar yağda döndürülür Kabukları soyulmuş domatesler ufak ufak doğranarak tuz ve biber ilavesiyle hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi devam eder Soğuk servis edilir


Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.