Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, enginar

Enginar Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Buğulama



Enginar Buğulama Tarifi - Enginar Buğulama Yapılışı - Enginar Buğulama Malzemeleri

Enginar buğulama malzemeleri (kişi başı)


* 1 orta boy enginar

* Önceden hazırlanmış sos veya mayonez

* Tuz


Enginar buğulama tarifi


1 Enginarların kalın yapraklarını çıkarın, dipteki sert kısmını da kesip alın

2 Yapraklar yumuşayıncaya kadar suda pişirin Ateşten çekmeden 5 dakika önce tuzlayın

3 İyice süzülmeleri için enginarları baş aşağı koyun


Öneriler : Sofraya getirilen enginarları sevdiğiniz bir sosla yiyebilirsiniz Sos yoksa bir kaseye biraz limon suyu, zeytinyağı ve tuz koyun Hepsini iyice çırptıktan sonra enginar yapraklarını bir sıvıya daldırarak da yiyebilirsiniz İçinde değerli mineraller bulunan enginar suyu ile iyi bir çorba yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.