Enginar Buğulama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar BuğulamaEnginar Buğulama Tarifi - Enginar Buğulama Yapılışı - Enginar Buğulama Malzemeleri Enginar buğulama malzemeleri (kişi başı) * 1 orta boy enginar * Önceden hazırlanmış sos veya mayonez * Tuz Enginar buğulama tarifi 1 Enginarların kalın yapraklarını çıkarın, dipteki sert kısmını da kesip alın![]() 2 Yapraklar yumuşayıncaya kadar suda pişirin Ateşten çekmeden 5 dakika önce tuzlayın![]() 3 İyice süzülmeleri için enginarları baş aşağı koyun![]() Öneriler : Sofraya getirilen enginarları sevdiğiniz bir sosla yiyebilirsiniz Sos yoksa bir kaseye biraz limon suyu, zeytinyağı ve tuz koyun Hepsini iyice çırptıktan sonra enginar yapraklarını bir sıvıya daldırarak da yiyebilirsiniz İçinde değerli mineraller bulunan enginar suyu ile iyi bir çorba yapabilirsiniz
|
|
|
|