![]() |
Vejetaryen Pirinçli İspanak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Pirinçli İspanakVejetaryen Pirinçli Ispanak Tarifi - Vejetaryen Pirinçli Ispanak Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 750 gr ![]() 1/4 bardak pirinç 1 büyük soğan, doğranmış 1/4 bardak ayçicek veya zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı karabiber 1/4 bardak su Ispanakları yıkayıp suyunu süzdürün ve doğrayın (isterseniz doğranmış dondurulmuş ıspanak kullanabilirsiniz) Tencereye yağı, doğranmış soğanları koyun ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırıp pişirin ![]() Ispanakla pirinci ve diğer malzemeleri ekleyip üstünü kapatın ve yaklaşık olarak yirmi dakika pirinç pişene kadar pişirin ![]() Sıcakken sarmısaklı yoğurtla veya biraz limon suyu ile servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|