06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Patates Kızartması
Mercimekli Patates Kızartması Tarifi - Mercimekli Patates Kızartması Nasıl Yapılır - Mercimekli Patates Kızartması Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 2 Adet Yumurta
* 1 Adet Kuru Soğan
* 3 Adet Patates
* 3 Yemek Kaşığı Un
* Yarım Demet Maydanoz
* 2 Su Bardağı Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
* 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* 1 Çay Kaşığı Kimyon
* 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Sos Malzemesi
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* 1 Çay Kaşığı Tuz
* 2 Su Bardağı Su
* 1 Diş Sarımsak
* 1 Yemek Kaşığı Un
* 1 Yemek Kaşığı Salça
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Mercimekli Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
1 Mercimeği, tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve hafif yumuşayıncaya kadar, (yaklaşık 10 dakika), haşlayın ve süzün
2 Ayrı bir tencerede, patatesleri, 20 dakika haşlayıp, kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin Soğanı rendeleyin
3 Derin bir kaba, haşlanmış mercimek, püre halindeki patates, rendelenmiş kuru soğan, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, tuz, yumurta, un ve ince kıyılmış maydanozu koyup iyice yoğurun
4 Tavada sıvıyağı kızdırıp, yoğurduğunuz harçtan kaşık kaşık dökün ve kızartın Kaşığı, her seferinde ıslatırsanız eğer patates köfteleri kaşığa yapışmaz Köfteleri kızarttıktan sonra, kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağının süzülmesi için bekletin
5 Sosunu hazırlamak için, tereyağını tavada eritin İçerisine, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, salça ve unu ekleyerek 5 dakika kavurun Suyu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın ve ateşten alın
6 Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp, üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirin Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun  
|
|
|