Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, düdüklüde

Düdüklüde Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklüde Bamya



Düdüklüde Bamya Tarifi - Düdüklüde Bamya Yapılışı - Düdüklüde Bamya Nasıl Yapılır - Düdüklüde Bamya Pişirme Süresi

Malzemeler:

Yarım kg bamya

100 gr kıyma

1 baş soğan

2-3 orta boy domates

1 yemek kaşığı YONCA salça

Yarım çay bardağı koruk suyu (yoksa limon suyu)

1 çay bardağı YONCA ayçiçek yağı

1,5 su bardağı sıcak su


Hazırlanış:

Bamyalar iyice yıkanıp süzülür Sap kısımları koni şeklinde kesilerek ayıklanır Düdüklü tencereye YONCA ayçiçek yağı ve yemeklik doğranmış soğan konup birkaç dakika çevrilir Kıyma ilave edilip kavrulur Küp küp doğranmış domatesler ve YONCA salça ilave edilerek domatesler ezilene kadar kavurmaya devam edilir 1,5 su bardağı sıcak su, tuz ve koruk (yada limon) suyu eklenir Kaynayan suya ayıklanmış bamyalar atılıp, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır Düdüklüde 10-12 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.