Erişteli Tavuklu İspanak |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişteli Tavuklu İspanakErişteli Tavuklu Ispanak Tarifi - Erişteli Tavuklu Ispanak Yapılışı - Erişteli Tavuklu Ispanak Nasıl Yapılır - Oktay Usta Erişteli Tavuklu Ispanak Malzeme Listesi: 1 Kase Erişte 1 Kase Domates Sos 1 Kase Mantar 1 Soğan 1 Tavuk Göğsü Yarım Kg Ispanak Zeytinyağı Tuz Karabiber Beşamel Sosu İçin: 1,5 Su B Süt 1 Çorba K Un Muskat Sıvıyağ Tuz Üzeri İçin: Kaşar Peyniri Hazırlanışı: Erişteyi haşlıyoruz Kayın mantarlarını sıvıyağ koyduğumuz derin bir tavada soteliyoruz Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz Mantarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz Tavuk göğsünü doğrayıp mantar ve soğanla birlikte kavurduktan sonra iri doğranmış ıspanağı ekliyoruz Zeytinyağı, tuz ve karabiberini ekliyoruz Ispanaklarla birlikte biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz Beşamel sosu için, un ve sıvıyağı küçük bir tencereye koyup kavuruyoruz Sütü döküp sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz Tuz ve muskat katıp karıştırıyoruz Haşlanan eriştenin yarısını dikdörtgen bir borcamın tabanına döküyoruz Üzerine ıspanaklı harcı döküp yayıyoruz Eriştenin geri kalanını ıspanağın üzerine döküyoruz Domatesi sosu kaynatıp eriştenin üzerine döküyoruz Üzerine beşamel sosu döküyoruz Üzerine kaşar peynirini rendeliyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirdikten sonra servis ediyoruz |
|