Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastırmalı, salatası, semizotu

Pastırmalı Semizotu Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Semizotu Salatası



Malzemeler:



1 ekmek

2 diş ezilmiş sarımsak

3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

10 ince dilim çemensiz pastırma

1 yumurta sarısı

2 çay kaşığı hardal

Yarım çay kaşığı acı sos

1 çorba kaşığı üzüm sirkesi

2 çay kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı krema

1 demet semizotu

5 haşlanmış yumurta

Hazırlanışı:


*Ekmeği önce uzunlamasına, sonra dilim dilim kesip fırın tepsisine yerleştirin Sarımsak ve zeytinyağının yarısını bir kasede karıştırın Ekmeklerin üzerine bu karışımı sürüp fırında yaklaşık 3-4 dakika kızartın


*Pastırma dilimlerini küp şeklinde kesin 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş tavada kızartın Yumurta sarısı, hardal, acı sos, sirke, limon suyu, krema ve kalan sarımsağı küçük bir kasede karıştırın Kalan zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin


*Semizotunu iri parçalar şeklinde elinizle ayırın Bol suyla yıkayıp iyice süzün Haşlanmış yumurtaları soyup dilimleyin


*Semizotunu salata tabağına alıp üzerine sosu gezdirin ve harmanlayın Pastırma, dilimlenmiş yumurta ve kızarmış ekmeği ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.