Kahvaltılık Mezeler |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltılık Mezelerkahvaltılık tarifler - kahvaltılık meze tarifleri /kahvaltilikoh1wfa08z6jpg Malzemeler: 1 kg patlıcan 1 kg havuç 1,5 kg domates 500 gr kırmızı biber yeterince zeytinyağı sarımsak tuz Hazırlanışı: 1- Havuçların kabuklarını soyup yıkayın Renedeleyin Bir yanmaz tavada 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında havuçları pişirin Üstüne kapak kapatıp ara ara karıştırın 2- Fırında ya da ocakta kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin Bir tarafta közlenmiş biber ve patlıcanları soyup tahta üstünde küçük parçalara bölün Olabildiğince küçük parçalara bölmeye çalışın 3- Diğer bir tencere yıkamış olduğunuz domatesleri 4'e bölüp tuz koyarak tencerede kaynamaya bırakın Suyunu çekmeye başladığında rondodan veya süzgeçten geçirin 4- Tüm malzemeleri karıştırın Süzgeçten geçmiş domates, kırmızı biber, patlıcan ve havuçları karıştırın İçine yeterince tuz, istendiği oranda sarımsak misal 5-6 diş (sarımsakları ezeceğiz) koyup karıştırın 5- Isıya dayanıklı bir tepsinin içine tüm karışımı boşaltın Fırını 150 dereceye getirin 30 dakikada bir çıkarıp karıştırın Suyunu çekmesi gerekiyor 3 defa çıkarıp karıştırın Toplam 1,5 saate yakın fırında kalmalı 6- Sıcak şekilde kavanozlara doldurup üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyun, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin (Çok yaptığınızda bir kısmını buzlukta tutup, kullanacağınız zaman çıkartabilirsiniz) Yeşil Biberli Kroket Malzemeler:(4-6 kişilik) 2 yemek kaşığı krem peynir 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3-4 dilim pastırma 10 adet orta boy etli yeşil biber (ikiye bölünmüş) 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 su bardağı ekmek kırıntısı Kızartmak için yağ ve galeta unu Yapılışı: Harcımız için krem peynir, kaşar peyniri ve küçülttüğümüz pastırmayı ayırıyoruz Biberleri ortadan yarıya bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz Başka bir kapta süt ve unu karıştırıp, kuru ekmek kırıntılarını ekliyoruz İyice karıştırdıktan sonra peynirleri ve pastırmayı ilave ediyoruz Tepsiye dizdiğimiz biberlerin içine harcı dolduruyoruz ve iki tarafına da çok az galeta unu serpiyoruz Isıtılmış kızgın yağda kızartıyoruz ve sıcak servis ediyoruz Afiyet olsun |
|