![]() |
Kahvaltılık Mezeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltılık Mezelerkahvaltılık tarifler - kahvaltılık meze tarifleri /kahvaltilikoh1wfa08z6 ![]() Malzemeler: 1 kg ![]() 1 kg ![]() 1,5 kg ![]() 500 gr ![]() yeterince zeytinyağı sarımsak tuz Hazırlanışı: 1- Havuçların kabuklarını soyup yıkayın ![]() ![]() Bir yanmaz tavada 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında havuçları pişirin ![]() Üstüne kapak kapatıp ara ara karıştırın ![]() 2- Fırında ya da ocakta kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin ![]() Bir tarafta közlenmiş biber ve patlıcanları soyup tahta üstünde küçük parçalara bölün ![]() Olabildiğince küçük parçalara bölmeye çalışın ![]() 3- Diğer bir tencere yıkamış olduğunuz domatesleri 4'e bölüp tuz koyarak tencerede kaynamaya bırakın ![]() Suyunu çekmeye başladığında rondodan veya süzgeçten geçirin ![]() 4- Tüm malzemeleri karıştırın ![]() Süzgeçten geçmiş domates, kırmızı biber, patlıcan ve havuçları karıştırın ![]() istendiği oranda sarımsak misal 5-6 diş (sarımsakları ezeceğiz) koyup karıştırın ![]() 5- Isıya dayanıklı bir tepsinin içine tüm karışımı boşaltın ![]() Fırını 150 dereceye getirin ![]() ![]() Suyunu çekmesi gerekiyor ![]() ![]() Toplam 1,5 saate yakın fırında kalmalı ![]() 6- Sıcak şekilde kavanozlara doldurup üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyun, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin ![]() Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin ![]() (Çok yaptığınızda bir kısmını buzlukta tutup, kullanacağınız zaman çıkartabilirsiniz) ![]() Yeşil Biberli Kroket Malzemeler:(4-6 kişilik) 2 yemek kaşığı krem peynir 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3-4 dilim pastırma 10 adet orta boy etli yeşil biber (ikiye bölünmüş) 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 su bardağı ekmek kırıntısı Kızartmak için yağ ve galeta unu Yapılışı: Harcımız için krem peynir, kaşar peyniri ve küçülttüğümüz pastırmayı ayırıyoruz ![]() Biberleri ortadan yarıya bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz ![]() Başka bir kapta süt ve unu karıştırıp, kuru ekmek kırıntılarını ekliyoruz ![]() İyice karıştırdıktan sonra peynirleri ve pastırmayı ilave ediyoruz ![]() Tepsiye dizdiğimiz biberlerin içine harcı dolduruyoruz ve iki tarafına da çok az galeta unu serpiyoruz ![]() Isıtılmış kızgın yağda kızartıyoruz ve sıcak servis ediyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|