Osmanlı Salatası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı SalatasıOsmanlı Salatası Tarifi - Osmanlı Salatası Yapılışı - Osmanlı Salataları MALZEMELER 400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana Yarim bag ince dogranmis taze nane (kuru nane de kullanilabilir) 10 adet ince kibrit biçimi dogranmis kuru kayisi 1 adet ince dogranmis orta boy domates 100 gr cekilmis ceviz ici 1 adet ince, dogranmis cuska biber 1 çorba kasigi tuz Sosu için 1 adet haslanmis ve 6 esit parçaya bölünmüs yumurta 2 adet limon YAPILIŞI Beyaz lahanayi bir kabin içine yerlestirin Tuzu ilave edip elinizle iyice hamur yogururcasma yogurun Suyu çikinca bes dakika bekleyin Daha sonra soguk suyla yikayip suyunu sikin Bir baska salata kasesine koyun Ve sirasi ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin Domates, taze nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayisiyi, limon suyunu ve sivi yagi ilave ederek karistirin Bu islem bittikten sonra salatayi servis tabaklarina alip yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz |
|