![]() |
Fesleğenli Buğday Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğenli Buğday SalatasıMalzemeler 20 gram fesleğen yaprağı 105 ml ![]() 45 ml ![]() 125 gram yumuşak buydağ 1 adet kırmızı dolmalık biber 15 ml ![]() karabiber Hazırlanışı: Ağzı yüksek dar bir kapta 10 fesleğen yaprağını, 60 ml ![]() ![]() Temiz bir tülbente koyduğunuz buğdayı kaynar suya koyun ve 10 dakika pişirin ![]() Çıkarın ve damlaları süzdükten sonra tülbenti açıp içindekini bir kaseye döküp dinlendirin ![]() Kırmızı dolmalık biberin kabuklarını temizleyin ![]() ![]() Kırmızı dolmalık biber karışımını ve süzülen fesleğen yağının yarısını ılık buğdayın altından başlayarak karıştırın ![]() Bol tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() Taze fesleğen yaprakları ve kalan fesleğen yağı ile servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|