![]() |
Vejetaryen Piyaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen PiyazVejetaryen Piyaz Tarifi - Vejetaryen Piyaz Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak kuru fasulye 3 bardak sıcak su 3 katı haşlanmış yumurta 1 büyük soğan 1 büyük domates 1 dolmalık biber 1/2 bardak kıyılmış maydanoz 1/2 bardak kıyılmış dereotu (veya 1 tatlı kaşığı kuru dereotu) 1 tatlı kaşığı karabiber 8-10 tane siyah zeytin, üste konmak için ![]() Geceden 2 bardak soğuk suyla fasulyeleri ıslatın ![]() Yıkayıp, iki bardak suda iyice yumuşak olana kadar haşlayın (Eğer gerekirse daha su ekleyin, fasulyeler iyice yumuşak olmalı ama erimemelidir ![]() Suyunu süzdürün ve salata kasesine veya derince bir kaba alın ![]() ![]() Sonra yıkayıp, süzün ![]() Suyu süzülmüş ve soğumuş fasulyelere soğanları ekleyin ![]() Domatesleri ince ince, dolmalık biberi küçük doğrayın ve dereeotu, maydanoz, soğan ve fasulyelerle karıştırın ![]() Katı haşlanmış yumurtaları küçük küçük parçalara böldükten sonra fasulye ve soğanların üzerine koyun ![]() Tuz ve biberini serpiştirip, ayrı ayrı bir kapta iyice karıştırılmış sirke ve yağı da ekleyin ![]() En son zeytinleri koyun ![]() |
![]() |
![]() |
|