![]() |
Vejetaryen Fava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen FavaVejetaryen Fava Tarifi - Vejetaryen Fava Yapılışı - Bakla Salatası Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 bardak kuru bakla 3 bardak su 3 diş sarımsak (dövülmüş) 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 bardak limon suyu Garnitür olarak zeytin ve maydanoz (Yağ yerine 1/2 bardak tahin de kullanılabilir ![]() Kuru baklayı geceden suda ıslatın ve sonra 3 bardak suda çok eritmeden haşlayın ![]() Baklayı ve diğer malzemelerin tümünü blendere koyun (veya elde iyice karıştırın) ve iki derin servis tabağına alın ![]() Katılaştığında kare kare kesip zeytin ve maydanoz garnitürlü servis yapın ![]() (Tahin zeytinyağı yerine kullanıldığında, nohuttan yapılan 'humus'un bir versiyonu olur, o zaman garnitür olarak kırmızı toz biber de gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|