Ezmeli Meze Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezmeli Meze Tariflerifasülye ezmesi - humus ezmesi - patlıcan ezmesi ![]() Fasulye Ezmesi: Malzemeler: * 1 adet orta boy sogan (ince kiyilmis) * 1 s b kuru fasulye (haslanmis)* 1 dis sarmisak (dovulmus) * 2 y k zeytinyagi* 1 avuc maydanoz (ince kiyilmis) * 1/2 c k pul biber* 1/2 c k kimyon* 1/2 c k karabiber* Biraz tuz Yapilisi: 1 ![]() Yagi bir tavaya alip kizdirin, sogani ve sarmisagi ekleyip renkleri donunceye kadar kavurun Fasulyeyi ve baharatlari ekledikten sonra bir kac dk daha kavurup atesten indirin![]() 2 ![]() Karisimi rondoya alip bir kac kere cekin, cok fazla parcalamamaya ozen gosterin Maydanozu ekleyip biraz karistirdiktan sonra kucuk kaselerde servis yapin![]() Humus: Malzemeler: * 1 s b nohut (haslanmis, dilenirse kabuklari ayiklanmis)* 1/2 s b su (tercihen nohutu hasladiginiz su)* 4 y k tahin* 1 dis sarmisak (dovulmus) * 2-3 y k limon suyu* 1/2 c k kimyon* 1 y k zeytin yagi* Biraz tuz * Maydanoz yapraklari (suslemek icin) Yapilisi: 1 ![]() Su haric tum malzemeleri rondoda iyice cekin Suyu azar azar ekleyerek kivamini ayarlayin![]() 2 ![]() Servis kasesine alip birazcik zeytinyagi ve maydanoz yapraklariyla suslerip servis yapin ![]() Patlican Ezmesi: Malzemeler: * 2 adet iri patlican (kozlenip temizlenmis) * 1 dis sarmisak * 1/2 c k kimyon* 2 c k tahin* 1 limonun suyu * 1,5 y k zeytinyagi* 3-4 dal maydanoz (ince kiyilmis) * Biraz pul biber ve tuz Yapilisi: 1 ![]() Kozleyip temizlediginiz patlicanlari catalla iyice ezerek pure haline getirin Geriye kalan tum malzemeleri ekleyip guzelce karistirin![]() 2 ![]() Hazirladiginiz ezmeleri servis tabagina alip maydanozla susleyerek servis yapin
|
|
|
|