Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlamaları, patates, şirin

Şirin Patates Haşlamaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şirin Patates Haşlamaları



şekilli papates salataları

MALZEMELER ;


Miktar belirtmiyorumİkram edilecek kalabalığa ve damak tadınıza göre düzenleyebilirsiniz
malzemeler

Haşlanmış patates

Kaşar peyniri rendesi

Taze limon suyu

Zeytinyağı

Tuz

Karanfil taneleri

Havuç


Haşlanmış patates ılıkken ezilip içersine kaşar peyniri rendesi eklenirTuz,limon suyu ve zeytinyağı azar azar eklenerek damak tadınıza uygun ve patatesin şekil alabileceği kıvama getirilirLezzeti tamamsa sıra geldi şekil vermeye

Gövde için yumurta büyüklüğünde -elips şeklinde püremizi yuvarlıyoruzYuvarlama işlemlerinde patates ele yapışacaktır , önlemek için sık sık ellerinizi nemlendirmemiz gerekiyor

Gövde hazırsa ; gövdenin üzerine kafayı yerleştireceğimiz yeri baş parmağımızla hafifçe bastırarak kafa için yer ayarlıyoruz


Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp , top şekline getirip kafa kısmını oluşturuyor ve gövde üzerinde parmağımızla belirlediğimiz yere yerleştiriyoruz


Karanfil tanelerinden bir çift göz , küçük küçük üçgen halinde kestiğimiz havuçlardan da gaga yapıyoruz
alıntıdır- evcilik burcu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.