06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli Patates Salatası

Malzemeler;
*Patates (Haşlanmış ve çatalla ezilmiş )
*Mayonez
*Tuz,karabiber, pulbiber
*Zeytinyağı ve limon suyu
*Arzuya bağlı olarak çok az miktarda hardal
*Havuç (Rendelenmiş ve suyunu çekinceye kadar bir tavada pişirilmiş )
*Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ( oldukça ince biçimde kıyılmış)
*Bir adet yumurta ( Haşlanmış ve rendelenmiş )
Hazırlanışı;
1 Öncelikle bu salatayı yerleştireceğiniz kalıbın ( kek kalıbı, fırın kalıbı, yuvarlak borcam veya güzel görüntü sağlayacak herhangi bir şekilde kalıp olabilir ) içini streç folyo ile güzelce kaplayın
2 Haşlanmış ve ezilmiş patateslere tuz,karabiber, zeytinyağı, limon suyu katarak güzelce karıştırın ve bu karışımı üç parçaya ayırın
3 Parçalardan ilkine önceden hazırladığınız havuç rendesini ekleyip iyice karıştırın ve bu karışımı, salatayı yerleştireceğiniz steçlenmiş kalıba bastırarak yayın
4 İkinci olarak ince doğradığınız yeşillikleri, patatesin diğer parçası ile karıştırıp, havuçlu karışımın üzerine yine bastırarak yayın
5 Son parçayı da sade olarak, yeşillikli kısmın üstüne bastırarak yayın
6 Salatayı buzdolabında yarım saat kadar bekletin ve çıkarın Servis tabağının üstüne ters çevirerek yerleştirin ve streçi dikkatlice çıkarın
7 Çok az miktarda mayonezi, zeytinyağı ile gevşettikten sonra salatanızın üzerine yanlara akacak şekilde kaşıkla dökün
8 Son olarak da haşlayıp, rendelediğiniz yumurtayı en üst kısma serpin Salatanız servise hazırdır
( Salatayı buzdolabında çok bekletmemeye özen gösterin Çünkü soğuk patates salatası arzu edilen lezzeti vermez Oda sıcaklığında olması her zaman tercih edilmelidir )
|
|
|