Havuç Yoğurtlaması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç YoğurtlamasıMalzemeler; *1 kg havuç *2 çorba kaşığı zeytinyağı *200-250 gr yoğurt ( arzuya göre artırılıp, azaltılabilir) *2 diş dövülmüş sarmısak *tuz Hazırlanışı; 1Havuçları yıkayın ve üstünü ince bir şekilde soyun Soyucu /doğrayıcı aletle boylamasına ince ve uzun şeritler halinde doğrayın 2Zeytinyağı ve tuz ile birlikte, havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun 3Yumuşayan havuçların iyice soğumasını bekleyin 4Sarmısakları yoğurt ile birlikte çırpın ve soğuyan havuçlara katarak karıştırın 5Servis tabağına alacağınız havuç yoğurtlamasını, ince doğranmış maydonoz ile süsleyerek servis yapın Afiyet olsun |
|