Nisuaz Salatası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nisuaz SalatasıPatatesi yıkadıktan sonra, kabuklarıyla haşlayarak soyun ve fındık büyüklüğünde kesin Taze fasulyeyi ayıklayıp uzun ince çubuklar (çalı) halinde kesin ve haşlayarak pişirin Yumurtaları 10 dakika haşlayın ve soyun Kıvırcık salatayı temizleyip süzün Bir çorba tabağına hardal koyun ve üzerine tuz, karabiber ve sirke ilave edin Biraz karıştırdıktan sonra sıvı yağı sicim gibi üzerine dökerek karıştıra karıştıra yedirin Salata tabağına, önce kıvırcık salatayı düzgün şekilde dizin ve sırasıyla patates, taze fasulye, ton balığı, domates, halka kesilmiş dolma biber, üçgen kesilmiş yumurta parçaları, siyah zeytini koyun Son olarak salatanın üzerinde sosu gezdirin 4 kişilik 60 dakika Malzemeler 1 kutu ton balığı (konserve) 1 çay kaşığı hardal 4 yaprak kıvırcık salata 50 gr siyah zeytin 200 gr taze fasulye 2 çorba kaşığı sirke 1 fincan sıvı yağ 2 yumurta 2 patates 1 domates 1 dolmalık biber Tuz, karabiber |
|