![]() |
Antep Salatasi .... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Salatasi ....ANTEP SALATASI ![]() M a l z e m e l e r * 5 adet domates, * 3 adet kuru soğan, * 1 baş sarımsak, * 1 bağ maydanoz, * 3 adet yeşil biber, * 1 adet limon, * 1 adet salatalık turşusu, * Pulbiber, kuru nane, tuz, sumak ekşisi, nar pekmezi ![]() Not: Malzemeler 5 kişiliktir ![]() HAZIRLANIŞI: Domates, kuru soğan, sarımsak, yeşil biber ince ince kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() A F I Y E T O L S U N ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Salatasi .... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Salatasi ....DOMATES SALATASI M a l z e m e l e r * 800 gr ![]() * 1 adet soğan, * Yeterine maydanoz, * Limon suyu, zeytinyağı, Tuz ![]() HAZIRLANIŞI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerin kabuğu soyulduktan sonra fındık şeklinde, soğanlar da halka şeklinde doğranır ve yeterince maydanoz katılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Salatasi .... |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Salatasi ....![]() ![]() M a l z e m e l e r * 1/2 bardak kırmızı biber, * 1 bardak ceviz, * 3-4 dilim kızarmış ekmek, * 1 limon suyu ve yeterli su, tuz, kimyon, gerekirse acı biber, zeytinyağı, nar pekmezi veya limon, şeker ![]() HAZIRLANIŞI: Önce yarım bardak kırmızı biberin üzerine limon suyu ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Salatasi .... |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Salatasi ....PİRPİRİM PİYAZI ![]() M a l z e m e l e r 1 demet semiz otu (pirpirim), Yarım demet maydanoz, 1 adet salatalık, 2 adet domates, 1 adet kuru soğan, 1-2 adet yeşil biber, 1 adet al biber (taze), Yarım limon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz, toz kırmızı biber (arzuya göre) ![]() HAZIRLANIŞI: Semizotu (pirpirim) ve maydanoz ayıklanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Salatasi .... |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Salatasi ....LOĞLAZ PİYAZI ![]() M a l z e m e l e r * 1/2 kg ![]() * 4 adet taze soğan, * 4 adet taze sarımsak, * 1 demet maydanoz, * 1 tatlı kaşığı tuz, * 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, * 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi, * Yeteri kadar su ![]() ![]() HAZIRLANIŞI: Loğlaz, suda haşlanıp süzülür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|