![]() |
Kırmızı Biberli Mercimek Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Biberli Mercimek SalatasıKırmızı Biberli Mercimek Salatası Tarifi - Kırmızı Biberli Mercimek Salatası Yapılışı - Mercimek Salatası Nasıl Yapılır - Mercimek Salatası Malzemeleri 250 g yeşil mercimek 2 çorba kaşığı kuru tarhun 4 çorba kaşığı sirke 3 tatlı kırmızı biber 4 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 8 diş sarımsak 1/2 su bardağı limon suyu (taze sıkılmış) 4 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 yumurta (katı haşlanmış) 1 salatalık (kanallı bıçakla kazınıp, ince dilimlenmiş) 2-3 küçük olgun domates (dilimlenmiş) Önce fırınınızın ızgarasını yakın ![]() Mercimekleri birtencereye koyup, 3/4 litre (3 su bardağı) su ekleyerek tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Tarhunu ve sirkeyi küçük bir tencerede karıştırıp, tencereyi orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın ![]() ![]() Biberleri fırının ızgarasının 5 cm altında, her yanlarının derisi kalkıncaya kadar çevire çevire ızgara edip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, mercimekleri bir süzgeçte süzerek, bir salata kâsesine aktarın ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 240°C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salatayı buzdolabından alıp, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Mercimek salatasını büyük bir servis tabağına koyup, üstüne yumurta sarısı - akı karışımının yarısını (isterseniz tümünü; ama bu durumda tarifin yanında verdiğimiz kolesterol miktarı yükselir) serpiştirin ![]() ![]() Not: Bu salata önceden hazırlanıp, buzdolabında bir gece bekletilirse daha lezzetli olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|