Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, kırmızı, mercimek, salatası

Kırmızı Biberli Mercimek Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Biberli Mercimek Salatası



Kırmızı Biberli Mercimek Salatası Tarifi - Kırmızı Biberli Mercimek Salatası Yapılışı - Mercimek Salatası Nasıl Yapılır - Mercimek Salatası Malzemeleri

250 g yeşil mercimek

2 çorba kaşığı kuru tarhun

4 çorba kaşığı sirke

3 tatlı kırmızı biber

4 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

8 diş sarımsak

1/2 su bardağı limon suyu (taze sıkılmış)

4 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)

3 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 yumurta (katı haşlanmış)

1 salatalık (kanallı bıçakla kazınıp, ince dilimlenmiş)

2-3 küçük olgun domates (dilimlenmiş)


Önce fırınınızın ızgarasını yakın

Mercimekleri birtencereye koyup, 3/4 litre (3 su bardağı) su ekleyerek tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, mercimekleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin

Tarhunu ve sirkeyi küçük bir tencerede karıştırıp, tencereyi orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, en az 10 dakika bir kenarda bekletin

Biberleri fırının ızgarasının 5 cm altında, her yanlarının derisi kalkıncaya kadar çevire çevire ızgara edipfırından alarak bir kâseye yerleştirin Kâsenin üstünü plastik filmle örtüp, bir kenara bırakın (kâsedeki buhar derilerinin iyice kalkmasını sağlayacaktır) Biberler elle tutulacak kadar soğuyunca derilerini soyun ve tohumlarını çıkarıp atın Sonra ince doğrayıp, bir kenara bırakın

Tencereyi ateşten alıp, mercimekleri bir süzgeçte süzerek, bir salata kâsesine aktarın Küçük bir kapta zeytinyağı vetarhunlu sirkeyi karıştırıp, mercimeklerin üstüne boşaltın İnce doğradığınız tatlı biberleri katıp, iyice karıştırdıktan sonra, kâseyi buzdolabına kaldırın

Önce fırınınızı 240°C'a ısıtın Ateşe dayanıklı bir cam tabağa sarımsakları koyup, tabağı fırına yerleştirerek, sarımsaklar iyice yumuşayıncaya kadar (8-10 dakika) pişirin Tabağı fırından alıp, bir kenarda sarımsaklar elle tutulacak kadar soğuyuncaya kadar bekletin Soğuyan sarmısakların kabuklarını soyup, bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgeç içinden elinizle bastırarak kâseye geçirin ve limon suyunu ekleyin Buzdolabındaki kâseyi alıp, limon suyu - sarmısak püresi karışımını ekledikten sonra, taze soğanlar, maydanoz, tuz ve karabiberi katın ve iyice karıştırın Kâseyi buzdolabına kaldırıp, salatayı en az 2 saat soğutun

Salatayı buzdolabından alıp, bir kenara bırakın Yumurtayı soyup, sarısını akından ayırın Yumurta sarısını küçüp bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgeçten bir kaşıkla bastırarak geçirin Yumurta akını da aynı biçimde küçük kâseye geçirin

Mercimek salatasını büyük bir servis tabağına koyup, üstüne yumurta sarısı - akı karışımının yarısını (isterseniz tümünü; ama bu durumda tarifin yanında verdiğimiz kolesterol miktarı yükselir) serpiştirin Salatayı salatalık ve domates dilimleriyle süsleyip, servis yapın


Not: Bu salata önceden hazırlanıp, buzdolabında bir gece bekletilirse daha lezzetli olur Yalnız süsleme malzemesinin, servisten hemen önce yerleştirilmesi gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.