Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, naneli, püresi

Naneli Bezelye Püresi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Bezelye Püresi



Bezelye Püresi Tarfi - Bezelye Püresi Nasıl Yapılır - Püre Bezelye
Malzemeler:


300 gr iç bezelye

2 yumurta

Yarım su bardağı krema

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

1 tutam tarçın

3-4 dal nane

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Yapılışı:


1 İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin 2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın


2 Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın


3 Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın


4 Püreyi servis tabağına çıkarın Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin Bezelye ve taze nane ile süsleyin Servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.