![]() |
Tahinli Ezme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahinli EzmeEzme Tarifi - Tahinli Meze - Ezme Nasıl Yapılır - İtalyan Usulü Meze Malzemeler: 15 g (1 çorba kaşığı) maydanoz yaprağı 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 kepek ekmeği dilimi (kabuklan alınıp, küçük küpler halinde doğranmış) 1 1/4 su bardağı tahin 4 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu 350 g yağsız beyazpeynir bir tutam tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber Maydanoz, sarmısak ve kepek ekmeği küplerini blendıra koyup, ufalanmış ekmekiçi kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() Tarifi: Tahin, limon suyu, beyazpeynir, tuz ve karabiberi ekleyip, kalın bir hamur haline gelinceye kadar yeniden karıştırın (ezmeyi tadıp, gerekiyorsa biraz daha karabiber ya da limon suyu ekledikten sonra yeniden karıştırın) ![]() ![]() NOT: ORTADOĞU VE TÜRK MUTFAĞINDAKİ HUMUSU ANDIRAN BU EZME, YANINDA KIZARMIŞ EKMEK DİLİMLERİ YA DA SICAK PİDEYLE SERVİS YAPILABİLİR ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|