Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fenerbalığı, pirinçli, salatası, yabani

Yabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası



Yabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası Tarifi - Yabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası Yapılışı - Yabani Pirinçli Fenerbalığı Salatası Nasıl Yapılır - Pirinçli Fenerbalığı Salatası Malzemeleri



500 g fenerbalığı filetosu

25 d (1 su bardağı) balık suyu ya da sebze suyu

4 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 1/2 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

250 g yabani pirinç

1 limonun suyu

175 g taze iç bakla

1 domates (kabukları soyulup, ince dilimlenmiş)

250 g sultani bezelye (ayıklanıp, her biri verevine 2'ye kesilmiş)

3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı


Balık suyunu ya da sebze suyunu bir tencereye boşaltıp, 45 cl (2 su bardağından biraz az) su ekleyin Arpacık soğanlarının 2 çorba kaşığı, sarımsağın yarısı, adaçayının yarısı, tuzun yarısı ve karabiberin yarısını katıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı kaynatın Kaynayınca yabani pirinci ekleyip, ateşi kısın ve tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak kapatıp, pirinçler bütün suyu çekinceye kadar (yaklaşık 40 - 50 dakika) pişirin

Bu arada bir tavaya su, limon suyu, kalan arpacık soğanları, kalan sarımsaklar, kalan adaçayı, kalan tuz ve kalan karabiberi karıştırıp, tavayı orta ateşe oturtarak karışımı ısıtın

Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, her birini lokma büyüklüğünde parçalara kesin Tavadaki su iyice ısınınca ateşi kısıp, balık parçalarını tavaya koyarak, yaklaşık 5 dakika haşlayın

Tavayı ateşten alıp, balık parçalarını delikli kaşıkla bir tabağa çıkarın (haşlama suyunu atmayın) Balık parçaları oda sıcaklığına inince, tabağı buzdolabına kaldırın

Pirinç bütün suyunu çekince, tencereyi ateşten alıp, haşlanmış pirinçleri bir salata kâsesine aktararak, buzdolabına kaldırın Tavadaki haşlama suyunu yeniden orta ateşe oturtup, 5 dakika kadar kaynattıktan sonra,iç baklaları ve domatesleri koyarak, 3 dakika pişirin Sultani bezelyeleri ekleyip, sürekli karıştırarak, pişme suyu 2 - 3 çorba kaşığı kalıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin

Buzdolabındaki balıkların bulunduğu tabağı ve pirincin bulunduğu kâseyi çıkarın

Tavayı ateşten alıp, sebzeleri delikli kaşıkla pirinçlerin bulunduğu kâseye aktarın Tavada kalan pişme suyuna zeytinyağını, çırparak katıp, karışımı pirinç - sebze karışımının üstüne boşaltarak, iyice karıştırın Balık parçalarını da ekleyip, bir kez daha karıştırdıktan sonra, yabani pirinçli fenerbalığı salatasını 8 tabağa bölüştürün Oda sıcaklığında ya da buzdolabında soğuttuktan sonra, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.