Acılı Antep Ezmesi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Antep Ezmesiacılı ezme nasıl yapılır - acılı ezme tarifiMalzemeler: 1 orta boy domates 1 sogan veya mevcutsa yeşil soğan 1-2 yesil biber 1/2 kirmizi biber (kalın etli olanlardan) arzuya göre birazda yesil salatalik Yapılışı: Taze maydanoz, kurutulmus dag kekigi, bi dis ezilmis sarmisak, sızma zeytin yagi, limon suyu, tuz, karabiber ve acı pul biberi karıştırılır Kullanilan sebzelerin çok kücük ve mümkünse küp seklinde doğranır alıntı |
Acılı Antep Ezmesi |
06-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Antep EzmesiAntep Ezme Tarifi - Antep Ezmesi Nasıl Yapılır - Yılbaşı Menüsü için Antep EzmesiYılbaşı menüsünde hindi yemekleri ile birlikte bulunması gereken mezeler olmazsa olmazdır GEREKLİ MALZEMELER - 5 adet domates - 2 adet kuru soğan - 4 dal taze soğan - 1 demet maydanoz - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 2 adet limon - 2 çorba kaşığı pul biber - 3 adet yeşil biber - 3 çorba kaşığı nar ekşisi - 3 çorba kaşığı biber salçası - 4 çorba kaşığı domates salçası HAZIRLANIŞI Ziyafet sofralarının başroldeki mezesi ezmedir ve yapması biraz zahmetlidir ama sonuca değer Kabuğu soyulmuş domates, kuru soğan, taze soğan, yeşil biber, maydanozu bıçak ile incelterek ya da robotta çekerek suyu süzdürülür Robot kullanmak işimizi kolaylaştıracaktır ama malzemeleri sulandıracağı için lezzet kaybına uğrar Kalan diğer malzemeleri (zeytinyağı, biber salçası, domates saçlası, limon suyu, nar ekşisi, pul biber ve tuz) ilave ederek karıştırınız Malzemeler karıştıktan sonra acı ayarına bakın, birkaç saat dolapta dinlendirip servis edin alıntı |
|