![]() |
Acılı Antep Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Antep Ezmesiacılı ezme nasıl yapılır - acılı ezme tarifiMalzemeler: 1 orta boy domates 1 sogan veya mevcutsa yeşil soğan 1-2 yesil biber 1/2 kirmizi biber (kalın etli olanlardan) arzuya göre birazda yesil salatalik Yapılışı: Taze maydanoz, kurutulmus dag kekigi, bi dis ezilmis sarmisak, sızma zeytin yagi, limon suyu, tuz, karabiber ve acı pul biberi karıştırılır ![]() Kullanilan sebzelerin çok kücük ve mümkünse küp seklinde doğranır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Acılı Antep Ezmesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Antep EzmesiAntep Ezme Tarifi - Antep Ezmesi Nasıl Yapılır - Yılbaşı Menüsü için Antep EzmesiYılbaşı menüsünde hindi yemekleri ile birlikte bulunması gereken mezeler olmazsa olmazdır ![]() GEREKLİ MALZEMELER - 5 adet domates - 2 adet kuru soğan - 4 dal taze soğan - 1 demet maydanoz - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 2 adet limon - 2 çorba kaşığı pul biber - 3 adet yeşil biber - 3 çorba kaşığı nar ekşisi - 3 çorba kaşığı biber salçası - 4 çorba kaşığı domates salçası HAZIRLANIŞI Ziyafet sofralarının başroldeki mezesi ezmedir ve yapması biraz zahmetlidir ama sonuca değer ![]() ![]() ![]() Kalan diğer malzemeleri (zeytinyağı, biber salçası, domates saçlası, limon suyu, nar ekşisi, pul biber ve tuz) ilave ederek karıştırınız ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|