Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Çanağında Pane Tavuklu SalataHamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Tarifi - Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Yapılışı - Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Nasıl Yapılır - Oktay Usta Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Malzeme Listesi: 1,5 Su B Un1 Yumurta 1 Çay K Tuz1 Çorba K ÇörekotuPane Tavuğu İçin: 1 Tavuk Göğsü 1 Yumurta 1 Çay B Süt1 Çay B SodaGaleta Unu Un Tuz Karabiber Kızartmak İçin: Sıvıyağ Salatası İçin: Marul Roka Fesleğen Maydanoz Soya Filizi Çeri Domates Limon Zeytinyağı Hazırlanışı: Pane tavuğu için, tavuk göğsünü jülyen kesim doğruyoruz Karıştırma kabına alıyoruz Tuz, karabiber, süt ve sodayı döküp karıştırıyoruz En az yarım saat soslu bir şekilde tavuğu dinlendiriyoruz![]() Hamur çanağı için, unu karıştırma kabına koyuyoruz Tuz ve çörekotunu koyup unla karıştırıyoruz Ortasını açıp yumurtayı kırıyoruz Biraz su döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz![]() 15 dakika dinlendiriyoruz Orta boy bir kek kalıbının dış kısmını yumuşak margarin ile iyice yağlıyoruz Fırın tepsisinin ortasına yağlanmış kalıbı koyuyoruz Dinlenen hamuru ince bir şekilde açıyoruz![]() Yağlanmış kalıbın dışına hamuru koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Pişen hamuru fırından çıkarıp kalıbından çıkartıyoruz Servis tabağına ters çevirip koyuyoruz![]() Salatası için, iri kıyılmış marul, roka, fesleğen, maydanozu karıştırma kabına alıyoruz Soya filizi, 1 limon suyu ve zeytinyağını katıp karıştırıyoruz Panesi için, sosta beklettiğimiz taukları süzüyoruz![]() Bir tabağa yumurtayı kırıp çırpıyoruz Tavukları önce una sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz Hamur çanağının içine hazırlamış olduğumuz yeşillikleri koyuyoruz![]() Üzerine çeri domates ve paneli kızarmış tavukları koyup servis ediyoruz
|
|
|
|