![]() |
Söğürme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SöğürmeDomatesli Patlıcan Ezmesi - Domatesli Patlıcan Ezmesi Tarifi - söğürme nasıl yapılır - kahvaltılık tarifler Malzemeler 6-7 tane közlenmiş patlıcan 250 gr orta yağlı kıyma ya da küçük doğranmış kuşbaşı et 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (kıyma için) 3-4 tane domates (rendelenmiş) 3 diş ezilmiş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı (patlıcanlar için) Tuz, kırmızı biber Hazırlanışı Öncelikle olarak patlıcanı közlüyoruz ![]() ![]() ![]() Diğer kenarda orta yağlı kıymayı tencereye alın ve sıvı yağla kavurun ![]() ![]() ![]() Servis tabağına önce patlıcan sonra da kıymalı domates karışımını ekleyin ![]() ![]() ![]() Not: Kilis, Antep yöresinden anneanneme ait bir tariftir, yeni nesil olarak ben de yapıyorum, çok leziz, muhakkak deneyin ![]() ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|