Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
söğürme

Söğürme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Söğürme



Domatesli Patlıcan Ezmesi - Domatesli Patlıcan Ezmesi Tarifi - söğürme nasıl yapılır - kahvaltılık tarifler
Malzemeler


6-7 tane közlenmiş patlıcan

250 gr orta yağlı kıyma ya da küçük doğranmış kuşbaşı et

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (kıyma için)

3-4 tane domates (rendelenmiş)

3 diş ezilmiş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı (patlıcanlar için)

Tuz, kırmızı biber

Hazırlanışı


Öncelikle olarak patlıcanı közlüyoruz Közlenmiş patlıcanları soğuduktan sonra soyun ve minik minik doğrayın Tereyağını tencereye alın, erittikten sonra doğranmış patlıcanları tencereye alıp çok az kavurun

Diğer kenarda orta yağlı kıymayı tencereye alın ve sıvı yağla kavurun Rendelediğiniz domatesi kıymanın içine atın Bir süre piştikten sonra ezilmiş sarımsağı, tuz ve kırmızı biberi atın

Servis tabağına önce patlıcan sonra da kıymalı domates karışımını ekleyin Afiyet olsun


Not: Kilis, Antep yöresinden anneanneme ait bir tariftir, yeni nesil olarak ben de yapıyorum, çok leziz, muhakkak deneyin Yanında cacıkla servis edin

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.