06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmaz Salatası
MALZEME
500'er g beyaz ve yeşil kuşkonmaz,
tuz,
2-3 tatlı kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı tereyağı,
200 g dilimlenmiş pastırma,
1 taze soğan,
2 çorba kaşığı yeşil kabak çekirdeği,
1 kıvırcık salata,
4 çorba kaşığı sirke,
karabiber,
2-3 çorba kaşığı kabak çekirdeği yağı,
3 çorba kaşığı bitkisel yağ
tarifi
1 Kuşkonmazları yıkayarak soyun, alt uçlarını kesin
2 Kuşkonmazları boyuna ve ortadan kesin
3 1 5 litre tuzlu su kaynatın, suya birer tatlı kaşığı şeker ve tereyağı katın Kuşkonmazları haşlayın Beyazları yaklaşık 15 dakika, yeşilleri 8-10 dakika Kuşkonmazları sudan çıkartın ve süzülmeye bırakın
4 Pastırmayı doğrayın
5 Soğanı ayıklayarak kıyın Kabak çekirdeklerini kıyın Kıvırcık salatayı ayıklayarak yıkayın ve parçalayın
6 Sirkeyi tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile karıştırın, yağları yavaş yavaş katın Sosu iyice çırpın Kıyılmış soğan ilave edin, 3 kaşık kuşkonmaz suyu karıştırın
7 Sebzeleri pastırma ve salata ile karıştırın, sos dökün, kabak çekirdeklerini serpiştirin Ilık olarak, esmer köy ekmeği ile servis yapın
|
|
|