Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
merulcan, mezesi

Merulcan Mezesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merulcan Mezesi



Merulcan Mezesi Tarifi - Merulcan Mezesinin Yapılışı - Merulcan Mezesi Nasıl Yapılır


Malzemeler :

Yarım kilo merulcan

1 adet büyük boy soğan

Yeterince zeytinyağı

Tuz

Pul biber

Karabiber


Yapılışı:


Merulcan giresun yöresine ait ağza göre taze diken ucu anlamına gelir Oldukça lezzetli bir ot olan merulcan özellikle fındık bahçelerinde bahar aylarında kendiliğinden yetişen dikenli bir bitkidir


Merulcanları iyice temizleyin Daha sonra bol su alabilecek büyükçe bir tencere içerisinde iyice haşlayın İyice haşlanan merulcanları süzgeç yardımı ile bir kap içerisine alıp bekletmeye alın


Daha sonra bir tava içerisine zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanları atın Soğanlar pembeleşip ölünceye kadar kavurun Üzerine ince ince kıydığınız merulcanları atın ve 10 dakika kadar daha kavurun Üzerine pul biber ve tuz eklemeyi unutmayın


Not:Merulcan Karadeniz yöresine ait dikenli bir ot

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.