Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, mısırlı, piyazı

Mısırlı Barbunya Piyazı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Barbunya Piyazı



Malzemeler:


- 250 gr taze barbunya

- 1 kırmızı soğan

- 2 dal taze soğan

- 5-6 dal maydanoz

- 2 yumurta

- 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır

- 5-6 siyah zeytin

- 2 diş sarımsak

- 4 çorba kaşığı zeytinyağı

- yarım limon

- tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:


Barbunyaları ayıklayıp yıkayın Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzgece alın soğumasını bekleyin


Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovun Maydanoz ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın Yumurtaları katı kıvamda haşlayın Ilıyınca kabuklarını soyup dilimleyin


Sarımsakları soyup ezin Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kırmızı tozbiber ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın


Barbunyayı derin bir kaseye alıp mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ekleyip karıştırın Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.